Nu știu exact

Nu știu exact în ce moment s-a înfipt în mintea mea că trebuie să cer voie pentru a fi și să mă scuz pentru că sunt așa cum sunt. Nu știu exact nici în ce moment am învățat să mă rup în bucăți și apoi să îi hrănesc pe alții cu mine. Nu știu exact nici când am învățat că pentru a fi trebuie să fac sau să fac ceva foarte bine. Nu știu nici când am început să ofer altora puterea și resursele mele. Nu știu nici când am învățat să aleg pe altcineva în defavoarea mea.

Nu știu nici când am învățat să aleg lângă mine oameni care să mă rănească sau să plece. Nu știu nici când am învățat că atunci când sunt vulnerabilă e bine să mă dau cu capul de pereți. Nu știu nici când am învățat că exist pentru a fi destinată cuiva. Nu știu nici când am învățat că agresiunea e lege. Nu știu nici când am învățat că iubirea-i controlul celuilalt. Nu știu nici când am învățat că eu nu merit să primesc sau că trebuie să  primesc doar pentru că fac lucruri extraordinare. Nu știu nici când am învățat că a trăi cum vreau eu e în defavoarea celorlalți.

Cert e că acum eu pot vedea că fac lucrurile acestea. Cert e că acum eu văd efectele tuturor acestor lucruri și impactul lor în viața mea. Câteodată traiectoria trăirilor mele e ca un montagne russe și eu, pe parcursul călătoriei, mă țin de scaun și țip când mă sperii. Eu (mă) văd.

20160904_100208

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s