Despre călătorii și călători

Mereu mi-a plăcut să descopăr locuri și oameni noi. Curiozitatea mea a fost hrănită de oamenii din culturi diferite pe care i-am întâlnit. Să învăț și să vorbesc limbi străine e o plăcere aparte, ca un desert pe care îl aștept și mi-e preferat. Am crescut mult alături de oameni aparent necunoscuți, dar care m-au însoțit la și pe drum. Prejudecățile se dizolvă când călătoresc, drumul în sine devine punte, chiar și când fugeam de mine.

Cu timpul am învățat să îmi iubesc fuga, să o înțeleg și să o las să fie. De-abia acum mi-ating fuga cu blândețe și o domesticesc. Anii petrecuți în străinătate sau în excursii abroad m-au îmbogățit pe toate planurile și m-au adus mai aproape de mine. Paradoxal. Câteodată distanța fizică de anumite locuri mă face să le văd mai bine, mai clar. Mă bucur că trăiesc într-o perioadă a omenirii în care am acces la această fluiditate a transporturilor și a drumurilor.

Jose Saramago spunea că Ajungem mereu acolo unde suntem așteptați. Întotdeauna am simțit asta când am pornit la drum și până am ajuns acolo. Acolo poate fi un loc, o persoană, un grup de oameni, un tablou, orice mă mișcă și îmi amintește cât de grațioasă e această minune numită Viață. Dar și cât de prețioasă este această Viața Mea. O călătorie în sine cu multe destinații, pe un flow visceral și vibrant. Azi eu sunt bucuroasă. Îmi place mult unde mă aflu. Privesc și cu încredere către noile locuri și spații de explorat în acest Timp prezent.

Chavela Vargas cântă ea armonios lucrurile simple: Unul întotdeauna se întoarce la locurile unde a iubit Viața. Vă las aici cântecul ei să vă însoțească.

sagrada familia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s