Azi

Scriu aceste rânduri din bucătărie. Aici am râs, am plâns, am iubit, am fost iubită, am gătit, am făcut facturi, am citit, am simțit, am făcut alegeri, m-am întâlnit cu oameni online și offline, m-am sărbătorit, am creat, am găsit soluții, am crescut, am dansat, am fost, sunt și devin eu. Soarele își face drum până la mine prin geam și razele lui îmi încălzesc pieptul. Căldura e în mine, în jurul meu și în afara mea. Cineva de acolo de Sus îmi zâmbește direct în inimă, altcineva mă caută în timp ce eu mă aflu aici.

Acasă s-a conturat atât în simțire, cât și în primire. Schimbarea a devenit parte din curgerea firească a vieții. Acceptarea mi-a bătut la ușă prin neacceptare. Distanța a însemnat separare. Apropierea a însemnat cuprindere. Tăcerea a fost împărtășită. Drumul mi l-am croit. Am pășit alături de oameni dragi. M-au cuprins brațe blând. Mi-am deschis inima și m-am primit. Am scris și am dansat pentru a mă exprima. Intimitatea a căpătat alt sens. Colaborarea e un cadou de care mă bucur zilnic. Fermitatea și-a făcut loc cu blândețe. Structura a apărut în urma clarificărilor interioare. Zâmbetele au urmat plânsului. Sensibilitatea a căpătat nuanțe. Emoțiile și-au făcut loc. Prietenia s-a aflat la loc de cinste. Călătoriile interioare și exterioare au fost prezente. Ola și-a făcut culcuș în viața mea. Valurile vieții au fost de tot felul. Am învățat să navighez în interior. Prezența a fost îmbrățișată ca stare de fapt. Recunoștința a devenit parte din zi. Noaptea a venit cu îmblânzire. M-am format. Am lucrat. Dansul este deja o stare de a fi. Curgerea apare firesc.

În timp ce scriu aceste rânduri razele Soarelui îmi desenează contururi. Degetele îmi joacă pe taste. Zâmbetul mi-apare pe buze. O să mai respir puțin până să închei acest articol. O să mai zăbovesc cinci minute până să aleg cuvintele de încheiere. Obrajii mi s-au încălzit și privirea mi-e mai senină. De viața din mine am nevoie să mă îngrijesc în noul an, de acest moment, Aici și Acum. Ceea ce vă doresc și vouă!

Photo credit: Bogdan Mosorescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s