Primăvara din iarnă

26195581_10211318340613931_482218701728723329_n

Stăteam în pat și priveam această imagine care mișcă ceva în mine. Eu am ales cu grijă elementele și le-am pregătit pentru a le fotografia. Am dat la o parte de pe masă tot ce era în plus: șervețele, ceasul deșteptător, cartea “Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, cele două telefoane (unul iPhone, altul Samsung), ceasul meu de mână primit cadou la optsprezece ani de la părinții mei și inelul cu piatra albastră lapis lazului cumpărat de mine din Barcelona.

Am făcut loc acestui cadru pe care l-am simțit după cum îmi poziționasem corpul și mâinile pentru a-l aranja.

Mirosul zambilelor inundase camera și ajungea până aproape de bucătărie. Mocnea ceva în atmosfera plină de muzică și voie bună. Recipientul conținător al bulbului mi-amintea de Sărbătorile de iarnă. Roșu, alb și auriu. Zâmbet fistichiu. Privire în interior. Naștere de odor. Mi-am dus apoi privirea către albastru acelui cer pe care roteau pescărușii. Simțeam deodată căldura pătrunzându-mi ființa.

Mintea mea a încercat să descâlcească locul acestei plaje, dar în zadar. E o plajă care pare mai puțin populată. E o plajă pour les connoisseurs. Singurul care mai vedea ceea ce întrezăream eu e probabil pictorul. Poate că nici pictorul. Pescărușii își făceau de cap în zboruri statice. Lipsa oamenilor de pe plajă mă îndemna la contemplare, liniște, conectare cu sine, dar și cu natura.

Alăturarea celor două elemente am făcut-o de la sine. Corpul meu deja știa ce și cum. Într-un moment am organizat elementele și le-am așezat laolaltă într-o armonie. Simplu. Discret. Mișcător. Culorile s-au alăturat potențându-se cumva, după ordinea lor. Eu am privit și am surprins “împreunul” cadrului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s